România a câştigat trei medalii de argint şi două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

Lotul olimpic de matematică a obţinut şase premii, respectiv trei medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune la cea de-a 58-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 12 - 23 iulie, la Rio de Janeiro.

1212 afișări
Imaginea articolului România a câştigat trei medalii de argint şi două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

România a câştigat trei medalii de argint şi două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

Astfel, medaliile de argint au fost câştigate de Filip-Alexandru Ion, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose, ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ciprian Mircea Bonciocat, laureat cu argint în 2015 şi 2016, şi Mihnea-Andrei Ocian au câştigat medaliile de bronz. Cei doi elevi provin de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

Alexandra Timofte, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, a primit o menţiune.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de prof. univ. dr. Radu Gologan, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi lector univ. dr. Mihai Chiş, de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale de ştiinţă. A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a fost organizată la Braşov, într-o formulă ce a inclus şapte state. La ediţia 2017 au participat peste 600 de concurenţi din 110 ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici