România a înregistrat şase cazuri severe de gripă porcină

În România nu a fost înregistrat, până în prezent, niciun deces cauzat de gripa cu virus A/H1N1, dar sunt şase cazuri severe, bolnavii, care sunt din Iaşi, fiind ventilaţi mecanic, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

41 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat şase cazuri severe de gripă porcină

România a înregistrat şase cazuri severe de gripă porcină (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acesta a precizat că bolnavii, care sunt în stare gravă, au peste 26 de ani, cinci dintre ei având patologii asociate, respectiv diabet, bronhopneumonie obstructivă cronică (BPOC), hipertensiune arterială şi obezitate, iar al şaselea are doar gripă cu virusul A/H1N1.

Secretarul de stat a precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 54 de cazuri noi, numărul total al bolnavilor ajungând la 1.519. El a arătat că, din 26 noiembrie, vaccinul împotriva gripei noi va fi luat de la Institutul Cantacuzino şi distribuit direcţiilor de sănătate publică.

Transportul va fi realizat cu maşinile Jandarmeriei, întrucât acestea au sistem frigorific, putându-se menţine, astfel, temperatura la 2-8 grade C, cât este necesar pentru păstrarea în siguranţă a vaccinului.

"Vorbim totodată despre un produs foarte scump, şi nu mă refer la preţ, ci la faptul că ne va ajuta să imunizăm populaţia împotriva gripei cu virus nou. Este preţios şi de aceea îl vom ţine şi la direcţiile de sănătate publică tot sub paza jandarmeriei", a precizat secretarul de stat.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, marţi, la Galaţi, că vaccinarea pentru persoanele adulte împotriva virusului A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie, vaccinul urmând să ajungă în fiecare judeţ sub pază militarizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici