România a obţinut cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

România s-a clasat pe primul loc în Europa şi pe poziţia a cincea în lume la Olimpiada Internaţională de Fizică, după ce elevii români au obţinut două medalii de aur şi trei medalii de argint, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

1519 afișări
Imaginea articolului România a obţinut cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

Cristian Frunză (clasa a X-a) (Imagine: Captură video)

Medaliile de aur au fost câştigate de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar cele de argint, de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a), potrivit sursei citate.

"Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti", se arată într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Olimpiada Internaţională de Fizică s-a desfăşurat în Danemarca, la Copenhaga, în perioada 7 - 15 iulie.

La ediţia din acest an a competiţiei au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici