România activează mecanismele de finanţare ale UE pe fondurile pentru migraţie şi protecţie civilă

Autorităţile de la Bucureşti declanşează demersurile pentru activarea mecanismelor de finanţare ale Uniunii Europene, atât pe fondurile care sunt prevăzute pentru migraţie, cât şi fondurile care sunt prevăzute pentru protecţie civilă, anunţă miercuri premierul Nicolae Ciucă.

3202 afișări
Imaginea articolului România activează mecanismele de finanţare ale UE pe fondurile pentru migraţie şi protecţie civilă

„Am discutat demersurile pe care le facem pentru a putea să activăm mecanismele de finanţare ale Uniunii Europene, atât pe fondurile care sunt prevăzute pentru migraţie, cât şi fondurile care sunt prevăzute pentru protecţie civilă”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că demersurile au fost deja iniţiate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi la nivelul Secretariatului General al Guvernului, prin ANRP.

„Este de asemenea important de precizat că am avut deja discuţii şi există ţări ale Uniunii Europene care îşi oferă sprijinul pentru a putea să gestionăm cât mai bine şi cât mai coerent activitatea ă atât la graniţă, cât şi în interior, cu tot ceea ce presupune logistica şi resursa umană pentru acest flux de refugiaţi care putem să observăm creşte de la o zi la alta”, conchide premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici