România, acuzată de rasism în timpul meciului cu Suedia: ”Josnicul abuz rasist al fanilor români”/ Pedeapsa riscată de naţională

România riscă o nouă amendă şi suspendare a terenului. O parte dintre suporterii veniţi pe Arena Naţională, vineri seara, 15 noiembrie, la meciul contra Suediei, au scandat lozinci cu caracter rasist împotriva jucătorului advers, Alexander Isak.

4559 afișări
Imaginea articolului România, acuzată de rasism în timpul meciului cu Suedia: ”Josnicul abuz rasist al fanilor români”/ Pedeapsa riscată de naţională

România, acuzată de rasism în timpul meciului cu Suedia: Josnicul abuz rasist al fanilor români/ Pedeapsa riscată de naţională

La finalul partidei, fotbalistul nordicilor a precizat că a auzit scandările, dar că nu a vrut ca arbitrul să oprească partida. "Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă.

Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: <vrei să opresc meciul?> I-am spus: <nu, nu trebuie să faci asta>. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist", a spus Isak, potrivit Digi Sport.

Suedia s-a impus în faţa României cu 2-0, iar echipa naţională pregătită de Cosmin Contra a ratat şansa calificării la EURO 2020.

Dacă arbitrul italian, Daniele Orsato, a lăsat jocul să continue, după ce a întrerupt partida în minutul 81 din cauza scandărilor rasiste, presa internaţională nu a iertat-o însă pe România.

"Meciul Suediei a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak. Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj", a notat The Sun, care a fost completat şi de jurnaliştii de la Daily Mail:

"Meciul câştigat de Suedia în România a fost întrerupt, după abuzul rasist al fanilor gazdelor la adresa atacantului Alexander Isak...dar starul lui Real Sociedad a fost sufletul petrecerii la final. Partida a fost oprită, acesta fiind primul pas făcut de UEFA conform noului protocol. Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de fani la fiecare atingere de balon. El a intrat pe teren în minutul 78 şi s-a confruntat cu acest abuz imediat. Cei din stadion au fost avertizaţi şi jocul a continuat".

"Abuz rasist la adresa lui Isak în România - Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg.", au scris cei de la Euronews.

În timp ce pe goal.com a apărut: "Atacantul suedez Isak, victima unui incredibil de trist abuz rasist în România.".

"Alexander Isak, ţinta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste", a notat şi Sky Sports.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici