#roMânia, campanie Gândul | Istoricul Adrian Majuru, despre migraţia românească: Este o şansă pentru reprofesionalizare

Exodul românilor poate să aibă, în timp, efectele transferului de cunoştinţe profesionale. Cu alte cuvinte, ce e rău azi, mâine poate să devină o şansă pentru reprofesionalizare. Revenirea înseamnă o investiţie pe termen lung, se arată într-un interviu pentru campania #roMânia a cotidianului Gândul.

853 afișări
Imaginea articolului #roMânia, campanie Gândul | Istoricul Adrian Majuru, despre migraţia românească: Este o şansă pentru reprofesionalizare

#roMânia Istoricul Adrian Majuru, despre migraţia românească: Este o şansă pentru reprofesionalizare

Istoricul Adrian Majuru susţine cursuri la Facultatea de Urbanism şi Arhitectură „Ion Mincu” şi este cunoscut ca scriitor, dar şi ca manager al Muzeului Municipiului Bucureşti.

”Păstrând parametrii, migraţia românească inversă, de revenire în patrie, e la o dimensiune mai redusă. Evident că şi influenţele poate sunt mai restrânse, dar se accentuează local, unde ei vin să investească. Aduc cunoştinţe adecvate statusului pe care l-au atins în Occident. Aduc pe lângă ei, atât cât pot angaja în proiectul pe care l-au deschis sau în afacerea pe care o aduc la viaţă, oameni care nu ar fi avut iniţial şansa de a călători sau de a studia”, apreciază istoricul.

Citeşte interviul INTEGRAL acordat pentru Campania #roMânia, a cotidianului Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici