România, campioană mondială la degustare de vinuri. Echipa ţării noastre s-a întors cu aurul din Franţa

  • Competiţia a fost organizată în regiunea Provence din Franţa de publicaţia La Revue du Vin de France.
  • Echipele participante au degustat şase vinuri albe şi şase vinuri roşii din întreaga lume.
  • Pentru fiecare vin, participanţii trebuiau să identifice soiul, ţara, anul de recoltă şi producătorul.
1347 afișări
Imaginea articolului România, campioană mondială la degustare de vinuri. Echipa ţării noastre s-a întors cu aurul din Franţa

O echipă de 5 degustători români a câştigat Campionatul Mondial de Degustare în Orb, care a fost organizat în regiunea Provence din Franţa. Echipa a degustat 6 vinuri albe şi 6 roşii din întreaga lume. Pentru fiecare vin în parte, participanţii trebuiau să identifice soiul, ţara, regiunea, anul de recoltă şi producătorul, potrivit Aleph News.

Echipa, formată din Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnaş şi Cosmin Udrea, antrenată de Radu Rizescu, a avut o primă jumătate de concurs mai puţin inspirată, dar în a doua jumătate, după mai multe identificări corecte ale vinurilor, a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului. Pe locul doi s-a clasat Olanda şi pe trei Danemarca.

În cadrul concursului, echipele – formate din patru degustatori şi un antrenor – au testat în orb şase vinuri roşii şi şase vinuri albe din întreaga lume. Pentru fiecare băutură în parte, echipele trebuiau să identifice soiul, ţara de origine, regiunea, anul de recoltă şi — dacă a fost posibil — producătorul.

„După un început timid, echipa României a reuşit să obţină o revenire fără precedent la a doua probă a degustării, într-o finală uluitoare împotriva Olandei (108 puncte la 107). Danemarca a obţinut 95 de punct, Franţa – 24 de puncte”, scrie la Revue du Vin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici