România este pe locul 32 într-un clasament al satisfacţiei expaţilor, înaintea SUA şi Germaniei. Cine ocupă prima poziţie

  • România se situează pe locul 32 într-un clasament al satisfacţiei expaţilor, înaintea SUA şi Germaniei, topul fiind condus de Taiwan, Mexic şi Costa Rica.
  • În top 10 se află Taiwan, Mexic, Costa Rica, Malaezia, Portugalia, Noua Zeelandă, Australia, Ecuador, Canada şi Vietnam.
1356 afișări
Imaginea articolului România este pe locul 32 într-un clasament al satisfacţiei expaţilor, înaintea SUA şi Germaniei. Cine ocupă prima poziţie

Peste România se situează Spania (16), Cehia (15), China (22), Franţa (25) sau Ucraina (27), iar după România sunt Olanda (33), SUA (34), Germania (36), Norvegia (38), Grecia (40) sau Polonia (43).

Clasamentul este încheiat (locurile 50 - 59) de Malta, India, Turcia, Cipru, Japonia, Egipt, Rusia, Africa de Sud, Italia şi Kuweit.

La numărul 1, expaţii care locuiesc în Taiwan au raportat că sunt cei mai fericiţi, indicând o gamă largă de factori, inclusiv calitatea vieţii, perspectivele de carieră, uşurinţa de a se stabili şi satisfacţia faţă de viaţa în străinătate în general.

Capitala Taiwanului, Taipei, a fost recunoscută de câţiva ani ca fiind oraşul de top pentru expatriaţi, cu note deosebit de ridicate pentru transportul local eficient, asistenţă medicală disponibilă la preţuri accesibile şi rezidenţii prietenoşi.

În general, 45% din respondenţii la sondaj spun că Covid-19 a avut un impact asupra şederii lor în străinătate sau a planurilor lor de relocare. Aproximativ o persoană din trei au spus că pandemia le-a întârziat planurile de a se muta în străinătate şi aproximativ 1 din 5 expatriaţi care locuiesc deja în străinătate au declarat că pandemia i-a împiedicat să se întoarcă acasă în ultimul an.

Sondajul, realizat în ianuarie 2021, a solicitat expaţilor să îşi evalueze satisfacţia faţă de calitatea vieţii (cum ar fi un mediu sănătos şi o infrastructură WiFi robustă), uşurinţa de stabilire (cum ar fi barierele lingvistice şi locuitorii prietenoşi), finanţe personale (cum ar fi accesul la asistenţă medicală la preţuri accesibile) şi munca în străinătate (cum ar fi securitatea locului de muncă şi o economie locală stabilă).

Locaţiile cu costuri de viaţă accesibile, investiţii mai mari în plasele de protecţie socială şi cu acces la o mulţime de activităţi în aer liber şi de agrement pentru a echilibra munca şi viaţa se află, de asemenea, pe primul loc.

Datele au fost colectate de Internations, o comunitate globală de expatriaţi, pentru cel mai recent sondaj Expat Insider, realizat cu ajutorul a peste 12.000 de persoane, care surprinde cât de mulţumiţi sunt cei ce lucrează în străinătate în ultimul an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici