România, locul 3 pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică

România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 3 în clasamentul pe naţiuni, la Olimpiada Internaţională de Fizică, desfăşurată în perioada 10-17 iulie, la Tokyo, în Japonia.

478 afișări
Imaginea articolului România, locul 3 pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică

România, locul 3 pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică

Potrivit Ministerului Educaţiei, la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo au participat a 398 de elevi din 84 de tări.

România s-a clasat pe locul 1 între ţările din Europa şi locul 3 în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul 1, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a doua.

Lotul României, coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, şi conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, este format din: Momoiu Alexandru- Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, poziţia a 7-a in clasamentul general, Oros Vlad Ştefan- Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, clasa a XII-a, medalie de aur, Dragomir Darius Andrei- Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, Mirică Ioan Alexandru- Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de argint, Tudose Rareş Felix- Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a X-a, medalie de argint.

Profesori observatori au fost Victor Păunescu, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu Bucureşti, şi Golcea Sandu Mirel, Colegiul Naţional C. D. Loga, Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici