România, pe locul 19 în UE după şomaj

România se află pe locul al 19-lea în UE după şomaj, de 7,4%, situaţie similară cu cea a Cehiei, iar numărul şomerilor a scăzut uşor la nivelul celor 27 de state membre şi a urcat în zona euro, rata menţinându-se însă în luna iunie la 9,6%, respectiv 10%, potrivit datelor Eurostat.

519 afișări
Imaginea articolului România, pe locul 19 în UE după şomaj

România, pe locul 19 în UE după şomaj (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Numărul şomerilor din UE a scăzut cu 32.000 de persoane în iunie, la 23,062 milioane, în timp ce în zona euro s-au înregistrat cu 6.000 mai mulţi şomeri decât în mai, numărul lor urcând la 15,771 milioane.

Faţă de iunie 2009, numărul şomerilor a crescut cu 1,466 milioane în UE, dintre care 788.000 mii de persoane în zona euro. Ratele şomajului din UE şi zona euro se plasau, la jumătatea anului trecut, la 9%, respectiv 9,5%.

Dintre statele membre, cele mai scăzute rate ale şomajului au fost înregistrate în Austria (3,9%) şi Olanda (4,4%), la polul opus situându-se Spania (20%), Letonia (20%) şi Estonia (19%).

În cazul României, Greciei şi Estoniei, datele din raportul Eurostat acoperă primul trimestru al anului, şi nu lunile mai-iunie. Pentru Marea Britanie sunt folosite datele pe aprilie, iar pentru Suedia pe luna mai.

Potrivit datelor prezentate anterior de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajului în luna iunie a fost de 7,44%, faţă de 7,67% în mai, numărul total al şomerilor înregistraţi fiind de 680.782, cu 21.072 mai puţini decât în luna precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici