România se apropie de limită în spitale. Arafat, în ziua cu record de cazuri grave COVID: În prezent sunt 1.408 paturi de ATI

În România sunt, sâmbătă, 1.408 paturi de Terapie Intensivă, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, care a explicat că s-a crescut capacitatea de internare în ATI la Institutul Matei Balş până la 40 de paturi, dar şi în alte spitale.

966 afișări
Imaginea articolului România se apropie de limită în spitale. Arafat, în ziua cu record de cazuri grave COVID: În prezent sunt 1.408 paturi de ATI

România se apropie de limită în spitale. Arafat, în ziua cu record de cazuri grave COVID: În prezent sunt 1.408 paturi de ATI

În şedinţa de sâmbătă, condusă de premierul Florin Cîţu, la care au participat şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna, precum şi experţi în sănătate, s-au discutat aspectele ce ţin de domeniul medical în noua situaţie epidemiologică, a spus Raed Arafat, după şedinţa care a avut loc la Ministerul de Interne.

„S-a discutat ce măsuri s-au luat până acum, ce măsuri se propun. În această şedinţă nu s-au luat decizii. Doar s-au făcut analize. În 2 – 3 zile avem nişte concluzii finale”, a spus Arafat.

Întrebat despre recordul înregistrat sâmbătă la Terapie Intensivă, Arafat a spus că se lucrează în continuare pentru suplimentarea capacităţii în ATI pentru bolnavii cu coronavirus.

„La Malaxa avem 5 paturi suplimentare, la Matei Balş am crescut capacitatea la 40 de paturi, la Pantelimon vrem să ajungem la 40 de paturi. Când am făcut ultima analiză erau 1.408 paturi (paturi ATI în ţară - n.r.)”, a spus Raed Arafat.

Sâmbătă a fost înregistrat un record absolut în secţiile de Terapie Intensivă, fiind internaţi 1.324 de pacienţi în stare gravă cu COVID-19, cel mai mare număr de la declararea pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de cazuri noi, iar 112 au murit.

Premierul Florin Cîţu a solicitat ca numărul de paturi în ATI să crească la 1.600: „Am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600, noua ţintă pentru CNCCI. E nevoie să creştem urgent numărul de paturi în ATI la 1.600 cel puţin ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme”, a spus premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
pat,
ati

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici