România se topeşte | Codul portocaliu de caniculă a fost PRELUNGIT. Codul galben, extins pentru Moldova şi Muntenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, joi, avertizarea cod portocaliu de caniculă şi pentru vineri pentru cele şase judeţe din vestul ţării şi a extins codul galben de caniculă şi pentru judeţe din Moldova şi Muntenia.

3016 afișări
Imaginea articolului România se topeşte | Codul portocaliu de caniculă a fost PRELUNGIT. Codul galben, extins pentru Moldova şi Muntenia

România se topeşte | Codul portocaliu de caniculă a fost PRELUNGIT. Codul galben, extins pentru Moldova şi Muntenia

Meteorologii au prelungit, joi, atenţionarea cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj şi pentru ziua de vineri.

Astfel, vineri, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23-25 de grade.

În judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...38 de grade şi izolat 39 de grade.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a extins şi codul galben de caniculă pentru judeţe din Moldova şi Muntenia. Astfel, în Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei, în Muntenia şi sudul Moldovei, disconfortul termic va creşte, iar maximele termice se vor situa între 35 şi 37 de grade.

Meteorologii avertizează însă că în după-amiaza zilei de sâmbătă, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice şi în zonele montane şi se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici