România susţine, la Bruxelles, reducerea TVA pentru publicaţiile online şi regimul de taxare inversă

Atât mecanismul de taxare inversă aplicat furnizorior de bunuri şi servicii care depăşesc pragul de 10.000 de euro per factură, cât şi reducerea cotelor de TVA pentru publicaţiile online sunt susţinute de România, arată un comunicat transmis vineri de Ministerul Finanţelor.

84 afișări
Imaginea articolului România susţine, la Bruxelles, reducerea TVA pentru publicaţiile online şi regimul de taxare inversă

România susţine, la Bruxelles, reducerea TVA pentru publicaţiile online şi regimul de taxare inversă

Mecanismul de taxare inversă, care s-ar aplica până la 30 iunie 2022 unor state membre ce îndeplinesc anumite condiţii, a rămas însă la nivelul de propunere de directivă. Ea nu a întrunit acordul unanim, urmând a fi discutată la o reuniune ulterioară.

Nici discuţiile cu privire la propunerea de reducere a TVA pentru publicaţiile electronice nu au fost încheiate, tema fiind programată pentru discuţii ulterioare.

„Nu mai putem întârzia în luarea deciziilor pe astfel de proiecte care pot ajuta statele membre care îşi doresc să aplice acest nou mecanism să combată mai eficient frauda în domeniul TVA. Ştiu că sunt unele state membre care încă se îndoiesc de funcţionalitatea acestui mecanism, dar nu trebuie uitat că propunerea în discuţie include măsuri suficiente de salvgardare în cazul unor efecte neprevăzute”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

România şi-a exprimat punctele de vedere cu privire la cele două propuneri de directive în cadrul Reuniunii Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), ce a avut loc vineri, la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici