România, ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru traficul de persoane

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de fiinţe umane arată că România este ţară de origine, de tranzit şi de destinaţie pentru bărbaţii, femeile şi copiii traficaţi în special în scopul muncii forţate, precum şi pentru femeile şi copii traficaţi pentru exploatare sexuală.

87 afișări
Imaginea articolului România, ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru traficul de persoane

Majoritatea victimelor de origine română identificate sunt traficate în scopuri de muncă forţata, inclusiv cerşetorie forţată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"România este ţară de origine, tranzit si destinaţie pentru bărbaţii, femeile şi copiii traficaţi în special în scopul muncii forţate, precum şi pentru femeile şi copiii traficaţi în scopul exploatării sexuale", menţionează raportul publicat luni, care se referă la anul 2009.

Potrivit documentului citat, persoane din România sunt traficate către Spania, Italia, Cehia, Grecia, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Cipru, Australia, Franţa şi Statele Unite ale Americii în scopuri de muncă forţată, inclusiv cerşetorie forţată.

Totodată, femei şi copii din Romania sunt traficaţi către Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie, Grecia, Germania, Cipru, Austria şi Franţa, în scopuri de exploatare sexuală. În acelaşi timp, potrivit raportului, "bărbaţi femei şi copii din România sunt traficaţi pe teritoriul ţării în scopuri de exploatare sexuală şi muncă forţată, inclusiv cerşetorie forţată şi furturi mărunte".

Raportul arată că România este şi ţară de destinaţie pentru un număr mic de femei din Republica Moldova, Columbia şi Franţa, traficate în scopuri de prostituţie forţată.

Documentul menţionează că majoritatea victimelor de origine română identificate sunt traficate în scopuri de muncă forţata, inclusiv cerşetorie forţată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici