România trimite în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure

România trimite luni în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, urmare a solicitării de sprijin adresată de autorităţile elene. 56 de pompieri, cu mijloace de intervenţie, au plecat, pe cale terestră, spre Alexandroupolis - Feres. Durata misiunii este de până la 10 zile.

178 afișări
Imaginea articolului România trimite în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure

România trimite în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure

„România trimite astăzi (luni - n.r.) în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, răspunzând astfel solicitării de sprijin adresată de autorităţile elene. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), convocat luni, în sistem hibrid, de premierul Marcel Ciolacu. Astfel, în cursul zilei, 56 de pompieri, cu mijloace de intervenţie, au plecat, pe cale terestră, spre Alexandroupolis - Feres”, anunţă Executivul.

Durata misiunii este de până la 10 zile.

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităţilor din Republica Elenă, transmisă în data de 20.08.2023 prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul incendiilor de pădure din această ţară, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Iohannis. Intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici