România trimite o nouă tranşă de ajutoare în Ucraina, în valoare de 3 milioane de euro

România trimite o nouă tranşă de ajutoare în Ucraina, în valoare de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, în timpul şedinţei grupului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

1970 afișări
Imaginea articolului România trimite o nouă tranşă de ajutoare în Ucraina, în valoare de 3 milioane de euro

Sursa foto: Hepta

În Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare.

Noua tranşă va cuprinde combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

„Alături de partenerii şi aliaţii săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federaţiei Ruse! Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor şi implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiţi să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina şi cu poporul ucrainean!” a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, pe Facebook.

Guvernul a anunţat şi disponibilitatea de a prelua răniţi ucrainieni în spitalele din reţeaua militară şi civilă.

Executivul a primit pe platforma special lansată 1.269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport şi alte forme de sprijin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici