România, Ungaria şi Serbia ar putea realiza un plan comun de asigurări sociale

Ministrul sârb de Externe, Vuk Jeremic, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea trilaterală a miniştrilor de Externe din România, Ungaria şi Serbia, că aceste trei ţări ar putea realiza un plan comun de asigurări sociale.

20 afișări
Imaginea articolului România, Ungaria şi Serbia ar putea realiza un plan comun de asigurări sociale

Ministrul sârb de Externe, Vuk Jeremic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform acestuia, un astfel de plan comun a fost pus în practică de Germania, Olanda şi Belgia şi ar putea mări capacitatea de schimb de forţă de muncă dintre cele trei ţări.

"Aş separa un fapt interesant despre care am discutat astăzi (sâmbătă - n.r.) (...) şi anume să analizăm posibilitatea realizării unui plan comun de asigurări sociale pentru toate cele trei ţările, după modelul care există între Olanda, Germania şi Belgia, ceea ce bineînţeles ar mări capacitatea de schimb de forţă de muncă în regiunea noastră şi eu nu văd de ce acest lucru nu ar putea fi pus în realitate. Pentru că ceea ce au reuşit Germania, Olanda şi Belgia sigur vor reuşi şi Ungaria, România şi Serbia", a spus Jeremic.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Cristian Diaconescu, i-a primit, sâmbătă, la Timişoara, pe omologii sârb şi ungar, Vuk Jeremic şi Peter Balazs, cei trei participând la reuniunea triaterală România-Ungaria-Serbia, la nivel de miniştri de Externe.

Potrivit agendei oficiale a întâlnirii de la Palatul Administrativ din Timişoara, cei trei miniştri de Externe au abordat subiecte precum situaţia politică în regiune, perspectiva europeană a Serbiei, cooperarea regională şi în cadrul euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DCMT), viitoarea Strategie a UE pentru Regiunea Dunării şi securitatea energetică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici