Românii au cucerit două medalii de aur şi patru de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două de aur şi patru de argint la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Antalya, Turcia, în perioada 21 - 26 iunie, informează Ministerul Educaţiei.

135 afișări
Imaginea articolului Românii au cucerit două medalii de aur şi patru de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Românii au cucerit două medalii de aur şi patru de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Medaliile de aur au fost obţinute de Laurenţiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a/ Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) şi de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Practic, cei doi olimpici au repetat performanţa de anul trecut, când au fost laureaţi tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurenţiu Ioan Ploscaru s-a clasat şi de această dată pe primul loc, la individual, graţie punctajului maxim obţinut.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Paşa (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional din Iaşi), Filip Ion (clasa a VIII-a/ Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/ Liceul Teoretic "Ovidiu" din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/ Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti).

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat prima poziţie.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici