Românii care pleacă în vacanţe externe preferă Turcia şi Grecia

Turiştii au la dispoziţie, în acest an, 125 de curse charter cu plecare din 11 oraşe din România, în special către staţiuni din Turcia, Grecia şi Spania, anul trecut avioanele care operau acest tip de zboruri decolând din doar trei oraşe.

26 afișări
Imaginea articolului Românii care pleacă în vacanţe externe preferă Turcia şi Grecia

Românii care pleacă în vacanţe externe preferă Turcia şi Grecia

Astfel, către staţiunile din Turcia vor fi organizate 71 de curse charter, către cele din Grecia vor fi 23 de curse, 10 către Spania, 8 spre Tunisia şi câte trei către staţiunile din Italia şi Cipru, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Dacă anul trecut Turcia înregistra peste 75.000 de turişti români, pentru acest an creşterea este estimată, la un grad de ocupare de 80% a curselor charter, la 106%, ajungându-se la peste 156.000 de turişti. O altă creştere importantă o înregistrează Tunisia, care, potrivit estimărilor touroperatorilor, va înregistra, pentru tot anul, circa 50.000 de turişti", se arată într-un comunicat al ANAT.

Potrivit estimărilor Asociaţiei, în acest an vor veni în România, prin agenţii de turism, circa 120.000 de turişti străini. Cei mai mulţi dintre aceştia (30.000), vor sosi din Germania, urmaţi de 15.000 de turişti francezi şi de un număr similar de austrieci.

"Numărul turiştilor străini care vin în România este, însă, considerabil mai mare. O parte sosesc în mod individual, pe cont propriu (pensiuni rurale, vile, hoteluri în zone montane, practicanţi ai sporturilor de nişă – biking, hiking, drumeţii de munte etc.). De asemenea, foarte mulţi sunt turişti de afaceri, care consumă nopţi de cazare în oraşe", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici