Românii care se întorc la muncă în ţară ar putea fi scutiţi de plata impozitului

Guvernul lucrează la elaborarea unei strategii pentru aducerea acasă a românilor plecaţi la muncă în străinătate, una din facilităţile care ar putea fi propuse fiind scutirea de la plata impozitului pe venit, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

2 afișări
Imaginea articolului Românii care se întorc la muncă în ţară ar putea fi scutiţi de plata impozitului

Românii care se întorc la muncă în ţară ar putea fi scutiţi de plata impozitului

Potrivit ministrului, grupul de lucru, care are ca temă elaborarea unui program privind stabilirea facilităţilor pentru românii care se întorc de la muncă din străinătate, a fost creat de mai bine de două luni.

Ministrul Muncii consideră că cetăţenii români care muncesc în prezent în străinătate pot fi convinşi să revină la muncă în ţară doar dacă li se acordă anumite facilităţi, grupul de lucru desemnat de premierul Călin Popescu Tăriceanu intenţionând să propună scutirea de la plata impozitului pe venit, de la plata contribuţiilor sociale pe o anumită perioadă sau reducerea contribuţiei pentru fondul de şomaj.

Totodată, demnitarul a atras atenţia că dacă problema deficitului de muncă nu va fi rezolvată, există riscul blocării dezvoltării economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici