Românii din Spania, în pericol de contaminare cu virusul gripal nou

Românii din Spania sunt în pericol de contaminare cu tulpina virusului gripal nou, chiar dacă nu călătoresc în afara graniţelor, fiind confirmate zece cazuri de cetăţeni spanioli care au această boală, anunţă Federaţia Asociaţiilor Române din Europa (FADERE).

137 afișări
Imaginea articolului Românii din Spania, în pericol de contaminare cu virusul gripal nou

Românii din Spania, în pericol de contaminare cu virusul gripal nou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă de joi, Ministerul spaniol al Sănătăţii a confirmat existenţa a zece cazuri de gripă porcină, în vreme ce alte 70 de persoane sunt suspecte.

Şase dintre bolnavi locuiesc în Catalunya, iar restul de patru sunt din Almasa, Valencio, Bilbao şi Hellin.

În ceea ce priveşte persoanele suspecte, acestea locuiesc în Valencia (23), Andaluzia (15) şi Madrid (13), regiuni în care se găsesc şi foarte mulţi români.

Astfel, FADERE avertizează că riscul contaminării românilor din Spania este mare, chiar dacă aceştia nu călătoresc în afara ţării.

"Este foarte important ca membrii comunităţilor româneşti să ştie care sunt riscurile la care se expun şi cum pot evita îmbolnăvirea", precizează sursa citată.

Oamenii sunt sfătuiţi să locurile aglomerate, să utilizeze măşti de protecţie, să respecte igiena personală şi să apeleze la medic dacă prezintă simptome ale bolii (febră musculară, temperatură mare, dureri în gât, tuse).

Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii (MS) a lansat, joi, un apel ca toate persoanele care au fost în ţările afectate de circulaţia noii tulpini de virus gripal şi care prezintă febră de 39-40 de grade şi simptome respiratorii să meargă urgent în orice secţie de infecţioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici