Românii plătesc cel mai ieftin RCA din UE

Românii plătesc cel mai mic preţ mediu pentru RCA din Uniunea Europeană, de circa 90 euro, pentru un autoturism cu o capacitate de 1.400 cmc, adică de aproape nouă ori mai puţin decât nemţii şi italienii, informează cotidianul Gândul.

28 afișări
Imaginea articolului Românii plătesc cel mai ieftin RCA din UE

Românii plătesc cel mai ieftin RCA din UE (Imagine:www.gandul.info)

Bulgarii, de exemplu, achită 170 euro pentru acelaşi tip de autoturism, potrivit datelor CSA, care citează site-urile companiilor de profil, specialişti în asigurări şi presa. Italienii au parte de cea mai scumpă poliţă auto obligatorie din UE, în medie de 800 euro.

Unul dintre motivele pentru care românii achită încă cel mai ieftin RCA este legat de nivelul daunelor morale şi pentru vătămări corporale plătite de asigurători şoferilor asiguraţi.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici