Românii şi bulgarii care merg în Italia vor intra în carantină obligatorie

  • Ministerul Sănătăţii din Italia ia noi măsuri pentru controlarea epidemiei de coronavirus.
  • Italia introduce carantina pentru toate persoanele care, în ultimele 14 zile, au fost în România sau Bulgaria
  • Ministrul Roberto Speranza, a semnat vineri ordonanţa de carantină cu efect imediat pentru persoanele care în ultimele două săptămâni au sosit din România sau Bulgaria.
13078 afișări
Imaginea articolului Românii şi bulgarii care merg în Italia vor intra în carantină obligatorie

Românii şi bulgarii care merg în Italia vor intra în carantină obligatorie FOTO Profimedia

Decizia a fost luată după ce mai multe îngrijitoare de naţionalitate română au sosit în Italia şi au fost testate pozitiv la coronavirus.

 
Ministrul italian al Sănătăţii a comunicat decizia pe reţelele de socializare motivând faptul că „virusul este încă în circulaţie şi trebuie să fim prudenţi". Diverse cazuri de cetăţeni români care au ajuns în Italia în ultima săptămână şi care au fost testaţi pozitiv la coronavirus au contribuit la decizia de a introduce carantina obligatorie pentru toţi cetăţenii care au fost în România sau Bulgaria în ultimele 14 zile”.
 
Aceştia vor fi obligaţi să rămână în izolare, la domiciliu, timp de 14 zile. Măsura este deja în vigoare pentru toţi cetăţenii care sosesc în Italia din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană şi din ţările care nu au semnat acordul Schengen. Până azi, cetăţenii români nu erau vizaţi de ordonanţa carantinei.
 
Presa italiană monitorizează cu îngrijorare situaţia din România. 
 
Potrivit presei italiene,România este un puct nevralgic din Balcani datorită numărului mare de persoane testate pozitiv dar şi datorită legăturilor economice şi sociale cu restul Europei. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici