Românul ucis în criza ostaticilor din Algeria era din Prahova şi avea un copil de 6 ani

Românul care a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria era din localitatea prahoveană Bărcăneşti, avea 36 de ani şi un copil în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată.

1813 afișări
Imaginea articolului Românul ucis în criza ostaticilor din Algeria era din Prahova şi avea un copil de 6 ani

Românul ucis în criza ostaticilor din Algeria era din Prahova şi avea un copil de 6 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse locale, bărbatul ucis în Algeria este Ionuţ Tiberiu Costache, din Bărcăneşti, localitate aflată lângă Ploieşti.

Bărbatul, care era inginer, avea 36 de ani şi lucra pe o platformă petrolieră aflată la graniţa dintre Libia şi Algeria, înainte de a pleca în străinătate el fiind angajat la rafinăria Petrobrazi.

Ionuţ Tiberiu Costache era căsătorit şi avea un băieţel în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea.

Localnicii spun că bărbatul a plecat la muncă în Algeria pentru a-şi ridica o casă.

"Îl cunoaşte toată lumea din sat drept băiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-şi ridica o casă şi pentru a oferi o viaţă mai bună familiei sale. Are un copil de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Sunt şocat de veste, sunt de o vârstă cu Tiberiu, am vorbit de nenumărate ori. Nu-mi vine să cred. Au plâns oamenii prin sat când au auzit ce s-a întâmplat, era foarte săritor şi ajuta pe oricine îi cerea sprijinul", a spus un localnic.

Acasă la părinţii bărbatului, în satul vecin, Tătărani, familia acestuia le-a cerut jurnaliştilor să le respecte durerea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria.

El a precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia şi de tot ce va fi nevoie.

"Am înştiinţat familia, nu mi-aş fi iertat niciodată dacă familia ar fi aflat de la dumneavoastră din presă", a afirmat premierul, precizând că familia acestuia va beneficia de consiliere psihologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici