Romii din Apaţa vor primi terenuri în arendă

Romii din localitatea braşoveană Apaţa vor putea concesiona terenuri în localitate şi vor putea avea propriile recolte dacă doresc să lucreze pământul, autorităţile locale urmând să identifice, în viitorul apropiat, suprafeţele de teren disponibile pentru a fi date în concesiune cetăţenilor romi.

3 afișări
Imaginea articolului Romii din Apaţa vor primi terenuri în arendă

Romii din Apaţa vor primi terenuri în arendă

Potrivit primarului din Apaţa, Iuliu Boloni, autorităţile locale vor să le dea romilor din localitate şansa de a lua pământ în arendă, pe care să îl muncească pentru a avea furaje pentru animale.

"În acest an au rămas 500 de hectare nelucrate, din cauză că populaţia comunei este îmbătrânită şi nu mai poate munci în agricultură", a declarat Iuliu Boloni pentru corespondentul MEDIAFAX.

El este de părere că, dacă romii vor dori să aibă pământ şi vor fi dispuşi să îl lucreze, nu vor mai fi nevoiţi să caute hrană pentru cai şi să fure din culturile localnicilor care deţin pământ. Boloni a mai spus că localnicii din comunitatea romă deţin 160 de cai pe care îi folosesc la diverse munci, dar neavând pământ nu au posibilitatea să le asigure nutreţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici