Rompetrol: Avionul implicat în accidentul de la Ştefăneşti nu aparţine Eurojet

Aparatul de zbor implicat în accidentul de la Ştefăneşti nu apartine Eurojet, grupul Rompetrol, din care face parte compania aeriană, precizând că nu deţine avioane utilitare, fiind specializată în curse VIP şi charter.

192 afișări
Imaginea articolului Rompetrol: Avionul implicat în accidentul de la Ştefăneşti nu aparţine Eurojet

Rompetrol: Avionul implicat în accidentul de la Ştefăneşti nu aparţine Eurojet (Imagine: Mediafax Foto)

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, Sorina Cofan, a precizat că avionul utilitar nu aparţine Eurojet, ci societăţii Aero Getic SRL Târgovişte.

"Avionul utilitar care a fost nevoit să aterizeze forţat pe un câmp din apropierea localităţii Ştefăneştii de Jos aparţine SC Aero Getic SRL Târgovişte, şi nu Eurojet", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Cofan.

Avionul care a aterizat forţat în Ştefăneşti era închiriat de Serviciul de Dezinsecţie din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, pentru a împrăştia insecticid împotriva ţânţarilor în localităţile Ştefăneşti, Brăneşti, Tunari şi Afumaţi, a declarat, joi, preşedintele CJ, Cristache Rădulescu.

Acesta a precizat că aparatul de zbor era închiriat de la Aero Getic SRL Târgovişte, firmă cu care Consiliul Judeţean Ilfov a mai avut contracte pentru astfel de operaţiuni.

"Avionul era închiriat de Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediul Ilfov pentru a împrăştia insecticid împotriva ţânţarilor în patru localităţi - Ştefăneşti, Brăneşti, Tunari şi Afumaţi", a spus Cristache Rădulescu.

Contactat de MEDIAFAX, reprezentantul SC Aero Getic SRL Târgovişte Daniel Preda a spus că avionul nu era în proprietatea societăţii, fiind închiriat, dar a refuzat să precizeze cine este proprietarul aparatului de zbor.

Gabriel Luca, de la Biroul de presă al Ministerului Agriculturii, a declarat că avionul a fost închiriat şi de Direcţia Fitosanitară Ilfov din subordinea ministerului, dar joi acesta făcea un alt zbor, pentru Serviciul Judeţean.

Un avion utilitar de tip Antonov AN2 a aterizat forţat, joi dimineaţă, pe un teren din apropierea comunei ilfovene Ştefăneşti, cei doi piloţi aflaţi la bord fiind în afara oricărui pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici