Rovana Plumb: Ministerul Muncii şi Banca Mondială elaborează o Strategie Naţională pentru Vârstnici

Ministerul Muncii lucrează cu Banca Mondială la elaborarea unei Strategii Naţionale privind Persoanele Vârstnice - document ce va stabili direcţii de intervenţie, măsuri concrete şi va promova un stil de viaţă sănătos după pensionare, a anunţat Rovana Plumb, la o întâlnire cu Federaţia Pensionarilor.

673 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Ministerul Muncii şi Banca Mondială elaborează o Strategie Naţională pentru Vârstnici

Rovana Plumb: Ministerul Muncii şi Banca Mondială elaborează o Strategie Naţională pentru Vârstnici (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În acest moment, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice lucrează, împreună cu Banca Mondială, la elaborarea Strategiei Naţionale privind Persoanele Vârstnice şi Îmbătrânirea Activă", a declarat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb, la reuniunea Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR).

Demnitarul a precizat că documentul va fi gata în luna noiembrie a acestui an şi va fi adoptat prin hotărâre de guvern.

Ministrul Muncii a mai spus că scopul strategiei este de a stabili, pe direcţii majore de intervenţie, măsuri şi acţiuni concrete, în vederea menţinerii în activitate a persoanelor vârstnice cât mai mult timp posibil.

Alte obiective ale strategiei sunt: schimbarea mentalităţii populaţiei şi a decidenţilor politici privind abordarea, în principal, din perspectivă pasivă şi de viaţă asistată a vârstnicilor, promovarea unui stil de viaţă sănătos şi activ după retragerea de pe piaţa muncii şi recunoaşterea rolului în societate al persoanelor vârstnice, inclusiv avantajele promovării şi dezvoltării aşa numitei "silver economy".

Ministrul le-a mai spus pensionarilor că pentru 2014 Guvernul a aprobat 60.000 de bilete pentru tratament balnear şi i-a asigurat că Legea Pensiilor, la capitolul indexare, va fi tot timpul respectată de către actualul Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici