Ruşii fac dezmăţ pe front şi sunt trimişi în „batalioane disciplinare”

Serviciile de informaţii britanice informează că abuzul de alcool şi de droguri în rândul soldaţilor ruşi este la cote ridicate, în timp ce problemele din tabăra ucraineană sunt de altă natură.

1979 afișări
Imaginea articolului Ruşii fac dezmăţ pe front şi sunt trimişi în „batalioane disciplinare”

Există o problemă de abuz de alcool şi droguri în rândul soldaţilor ruşi trimişi pe frontul din Ucraina. Acest lucru este evidenţiat de buletinul zilnic al informaţiilor militare britanice.

În septembrie, „serviciul rus independent Vertska a raportat că până la 15% dintre soldaţii ruşi din Ucraina consumă droguri, inclusiv amfetamine şi canabis, care sunt uşor de obţinut chiar şi pe front. Aceste rapoarte - notează buletinul - sunt credibile şi urmează numeroasele rapoarte de la începutul invaziei unui ritm ridicat de incidente disciplinare, infracţiuni şi decese, din cauza abuzului de alcool în rândul forţelor ruse”.

„Comandantii ruşi pedepsesc frecvent abuzul de alcool şi droguri prin transferuri la unităţile de asalt Storm Z, care au devenit acum unităţi penale (n.r. - un fel de batalioane disciplinare). Una dintre cauzele principale ale slabei discipline ruseşti şi ale abuzului de substanţe este lipsa continuă de oportunităţi pentru trupele de rotaţie aflate la serviciu în prima linie”, conchid serviciile de informaţii militare.

Media: Kievul ia în considerare demiterea a 3 comandanţi militari

Ruşii au probleme cu corupţia din Armată, dar şi cu eficienţa unor comandanţi. Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, ia în calcul demiterea a trei comandanţi militari. Ukrainska Pravda scrie acest lucru, citând surse de la comandamentul politic militar.

În pericol sunt poziţiile Tetianei Ostaşcenko, comandantul secţiilor medicale, Oleksandr Tarnavski, comandantul forţelor grupului strategic Tavriia (frontul de sud), şi Serhii Naiev, comandantul forţelor comune ale armatei. Sursele nu au explicat motivele posibilei înlăturări a lui Tarnavski, comandantul unuia dintre fronturile contraofensivei.

Nici în ceea ce îl priveşte pe Naiev, motivele nu au fost date, dar acesta ar putea fi implicat în ancheta privind eşecul apărării oblastului Herson, în momentul invaziei ruse din februarie 2022. Demiterea Tetianei ar fi cerută în cele din urmă de medicii şi de paramedicii implicaţi, în urma programului de achiziţii făcut de armată. Posibile acte de corupţie. Noul ministru al lui Diesa Umerov a preluat mandatul la începutul lunii septembrie

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici