S-a aflat cauza incendiului care a distrus acoperişul Mănăstirii Râmeţ: Flăcările au izbucnit după un scurtcircuit

Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ, din judeţul Alba, a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la mansarda lăcaşului de cult, au stabilit, sâmbătă, pompierii, după ce au fost stinse toate focarele.

900 afișări
Imaginea articolului S-a aflat cauza incendiului care a distrus acoperişul Mănăstirii Râmeţ: Flăcările au izbucnit după un scurtcircuit

S-a aflat cauza incendiului de la Mănăstirea Râmeţ: Flăcările au izbucnit după un scurtcircuit

Acoperişul chiliilor de la intrarea în Mănăstirea Râmeţ a luat foc, cel mai probabil, din cauza unui cablu defect sau neizolat, care a făcut scurtcircuit, la mansarda clădirii, au stabilit, sâmbătă, pompierii din cadrul ISU Alba.

„Toate forţele aparţinând ISU Alba au fost retrase din dispozitiv. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la un conductor electric defect sau izolat necorespunzător din mansardă”, a declarat maiorul Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

Incendiul izbucnit, vineri, la Mănăstirea Râmeţ, din judeţul Alba, a fost lichidat de pompieri după aproape 13 ore. Focul a distrus acoperişul chiliilor de la intrare, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar jumătate din el s-a prăbuşit. Nu au fost victime, însă au fost afectate obiecte de cult şi bunuri.

Intervenţia a fost îngreunată de materialele din compoziţia acoperişului, unde erau cantităţi foarte mari de vată minerală, care au emis o radiaţe termică foarte puternică.

Pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi şapte ofiţeri, 89 de subofiţeri şi doi voluntari din Alba, 10 subofiţeri de la ISU Cluj, pompieri voluntari, salvamontişti, şi 10 ofiţeri şi subofiţeri de la IPJ Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici