S-a vaccinat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române? Răspunsul lui Vasile Bănescu

  • Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a fost întrebat luni dacă Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a vaccinat.
  • „Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal”, a răspuns Bănescu.
5803 afișări
Imaginea articolului S-a vaccinat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române? Răspunsul lui Vasile Bănescu

S-a vaccinat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române? Răspunsul lui Vasile Bănescu

Vasile Bănescu a fost întrebat, în contextul răspunsului dat la solicitarea lui Dan Barna ca premierul Cîţu să înceapă un dialog cu Biserica Ortodoxă pentru a deveni partener pentru vaccinare, dacă Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a vaccinat.

„Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său şi care a reflectat la <caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptulul că acesta este un drept, nu o obligaţie>. Dacă va decide să se vaccineze, aşa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunţa public lucrul acesta”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Dincolo de aceste aspecte ce ţin de registrul unor decizii personale, Poziţia Patriarhiei Române a fost şi rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică, a adăugat Bănescu.

„Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil şi în totală cunoştinţă de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autorităţile competente şi receptată corect de cetăţeni. În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la vaccinare. Opţiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremismelor”, a mai spus Vasile Bănescu.

CITEŞTE ŞI: Patriarhia îi răspunde lui Barna şi trasează limitele până la care se implică în vaccinare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici