Şaizeci de cai care ar fi fost furaţi, găsiţi în urma percheziţiilor la prespuşi hoţi de animale

Şaizeci de cai care ar fi fost furaţi au fost găsiţi, joi, în urma percheziţiilor făcute de poliţişti în Alba şi în alte patru judeţe, la persoane suspectate de furturi şi comerţ ilegal de animale, iar zece suspecţi au fost duşi la audieri.

843 afișări
Imaginea articolului Şaizeci de cai care ar fi fost furaţi, găsiţi în urma percheziţiilor la prespuşi hoţi de animale

Şaizeci de cai care ar fi fost furaţi, găsiţi în urma percheziţiilor la prespuşi hoţi de animale (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că în urma percheziţiilor făcute, joi dimineaţa, de poliţişti în judeţele Alba, Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş au fost găsiţi mai mulţi cai şi documente despre care există indicii temeinice că au fost sau urmau să fie folosite în activitatea infracţională a persoanelor cercetate pentru furturi de animale.

Prodan a spus că în şase din cele 16 locuri percheziţionate au fost găsiţi, în total, 60 de cai, din care 26 sunt fără microcip de identificare, precum şi 39 de paşapoarte ale unor animale care nu au fost găsite în spaţiile percheziţionate.

Poliţiştii au găsit şi 20 de fişe de identificare a animalelor, în alb, prezentând semnătura şi parafa unor medici veterinari.

"Există bănuiala că animalele găsite ar fi fost furate. Poliţiştii urmează să stabilească provenienţa acestor animale şi întreaga activitate infracţională a persoanelor cercetate", a spus Prodan.

Potrivit sursei citate, în timpul percheziţiei făcute la un cabinet veterinar din municipiul Timişoara, au fost găsite 35 de crotalii pentru vaci şi 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept, iar acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Luminiţa Prodan a spus că în acest caz sunt suspectate 11 persoane, iar 10 dintre acestea au fost ridicate şi duse la Alba Iulia pentru audieri, în timp ce o alta nu a fost încă găsită.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, fapte comise în mai multe judeţe.

Joi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Judeţene Alba, sprijiniţi de poliţişti ai inspectoratelor judeţene Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş, precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor Parchetului Judecătoriei Alba Iulia, au desfăşurat simultan 16 percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba, Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş.

Poliţia Alba anunţa, într-un comunicat de presă, că sunt vizate 11 persoane suspectate de furturi de animale şi comercializarea ulterioară a acestora, respectiv furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi tăinuire.

La percheziţiile de joi au participat 78 de poliţişti, cei mai mulţi din judeţul Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici