Sălaj: Transvazarea combustibilului din cisterna răsturnată a fost finalizată, traficul fiind reluat

Operaţiunea de transvazare a combustibilului din cisterna răsturnată, vineri, pe DN 1 F, pe raza localităţii Sâncraiu Almaşului, judeţul Sălaj, a fost finalizată, iar circulaţia în zonă a fost reluată pe ambele sensuri după aproximativ 19 ore de la producerea accidentului.

126 afișări
Imaginea articolului Sălaj: Transvazarea combustibilului din cisterna răsturnată a fost finalizată, traficul fiind reluat

Sălaj: Transvazarea combustibilului din cisterna răsturnată a fost finalizată, traficul fiind reluat (Imagine din arhivă; Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că după ce operaţiunea de transvazare a combustibilului într-un alt autovehicul a fost finalizată, cisterna implicată în accident a fost preluată de două macarale, fiind dusă la Cluj-Napoca.

"Traficul rutier între Sălaj şi Cluj a fost reluat pe ambele sensuri şi se poate circula fără probleme. Cisterna care s-a răsturnat în urma accidentului de vineri a fost preluată de două macarale şi dusă la Cluj-Napoca după ce transvazarea combustibilului a fost încheiată", a spus Jacodi.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost prezente şi echipe din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Zalău care au împrăştiat nisip pe carosabil întrucât pe acesta erau pete de ulei.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Lucian Jacodi, spunea că, potrivit primelor cercetări, un autoturism care se îndrepta spre Cluj a intrat într-o depăşire fără să semnalizeze şi a intrat frontal sub o cisternă încărcată cu benzină şi motorină. În urma impactului, toate cele trei persoane din autoturism au murit.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au reuşit să stabilească identitatea celor trei persoane care au murit în urma accidentului, fiind vorba despre doi copii în vârstă de 14 ani şi 16 ani şi de mama acestora, din Satu Mare.

Potrivit sursei citate, o a treia maşină a ieşit de pe carosabil ca să evite coliziunea cu cele două autovehicule şi a ajuns în şanţ, dar toţi pasagerii din acest autovehicul sunt în afara oricărui pericol. Nici şoferul cisternei nu a fost rănit în urma accidentului.

Din cisternă, care era încărcată cu aproximativ 14.000 de litri de benzină şi alţi 14.000 de litri de motorină, s-au scurs mici cantităţi de combustibil, iar bateria autovehiculului a fost deconectată pentru a se înlătura riscul producerii unei explozii.

Cisterna a fost repusă pe roţi, vineri seară, la aproximativ şase ore de la producerea accidentului, după care a început operaţiunea de transvazare a combustibilului într-un alt autovehicul.

Traficul a fost blocat în zona accidentului, circulaţia fiind deviată pe ruta Zimbor-Huedin-Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici