Salariile profesorilor. Ligia Deca, despre negocierile cu sindicaliştii: S-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat joi că, în urma întâlnirii avute cu sindicaliştii din învăţământ, s-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile. „Se pleacă de la salariul mediu brut pe economie”, a spus ministrul.

12974 afișări
Imaginea articolului Salariile profesorilor. Ligia Deca, despre negocierile cu sindicaliştii: S-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile

Salariile profesorilor. Ligia Deca, despre negocierile cu sindicaliştii: S-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile

Întrebată joi la finalul şedinţei de Guvern, despre întâlnirile cu reprezentanţii sindicatelor, pe tema noii legi a salarizării unitare, Ligia Deca a spus: „Ieri a fost organizată la Ministerul Muncii o întâlnire cu liderii federaţiilor sindicale, aşa cum am agreat. S-a discutat calendarul de lucru, formatul, urmează ca fiecare sindicat şă îşi desemneze o echipă tehnică, care alături de reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Ministerului Educaţiei, să lucreze concret”,a spus ministrul Educaţiei.

Primele variante de lucru ar urma să fie prezentate în circa zece zile.

„S-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile, una dintre aceste grile fiind cea lucrată deja la Ministerul Educaţiei, împreună cu federaţiile sindicale, la sfârşitul anului trecut-începutul acestui an. Am agreat că în circa 10 zile aceste echipe tehnice vor veni cu variantele şi domnul ministru Budăi a anunţat ieri că aceste variante vor fi transmise pentru evaluarea impactului, ca apoi ele să intre în discuţia politică, cu liderii coaliţiei şi cu celelalte ministere care trebuie să spună în ce măsură variantele sunt sustenabile din punct de vedere financiar”, a spus Ligia Deca.

Potrivit ministrului, se va pleca de la salariul mediu brut pe economie.

„Ca principiu, aşa cum Oordonanţa de Urgenţă 57 statuează, se pleacă de la salariul debutantului sau asistentului universitar egal cu salariul mediu brut pe economie şi nu vor fi afectate alte creşteri procentuale ale salariilor care sunt deja prevăzute în lege, şi mă refer de exemplu la gradaţia de merit sau sporul de dirigenţie. (...) Până acum, am agreat principii generale şi calendar. Ei susţin o salarizare cât mai motivantă pentru cadrele didactice, aşa cum facem şi noi. Ceea ce trebuie să stabilim este modul în care acest sistem de salarizare din învăţământ reuşeşte să fie şi sustenabil din punct de vedere financiar”, a adăugat Ligia Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici