Salariul minim ar putea creşte la 700 lei

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) va începe discuţiile privind posibilitatea majorării salariului minim la 700 de lei de la 1 iulie 2009, această măsură fiind cuprinsă în acordul tripartit încheiat anul trecut de reprezentanţii Executivului cu sindicatele şi patronatele.

121 afișări
Imaginea articolului Salariul minim ar putea creşte la 700 lei

Salariul minim ar putea creşte la 700 lei (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat pe probleme de dialog social din MMFPS, Valentin Mocanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în baza acordului tripartit încheiat anul trecut privind evoluţia salariului minim, vor fi iniţiate discuţii cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor.

Mocanu a precizat că acordul prevede o anumită evoluţie a salariului minim până în anul 2014, dar o eventuală majorare de la 1 iulie trebuie discutată atât cu reprezentanţii patronatelor, cât şi cu cei ai sindicatelor.

Secretarul de stat a mai spus că deocamdată nu s-a discutat despre un procent de majorare, dar că aceste negocieri vor fi iniţiate cât mai curând, astfel încât să fie respectată data de 1 iulie, prevăzută în acord.

Potrivit acordului, salariul minim brut ar trebui majorat, începând din 1 iulie 2009, de la 600 la 700 de lei.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi cei ai patronatelor au semnat, în 25 iulie 2008, acordul cu Guvernul privind majorarea salariului minim la 540 de lei de la 1 octombrie şi la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici