Salariul pentru luna iunie a intrat integral pentru toţi salariaţii instanţei supreme

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că potrivit unei confirmări de la Trezorerie salariile aferente lunii iunie au intrat integral pentru toţi angajaţii acestei instituţii.

24 afișări
Imaginea articolului Salariul pentru luna iunie a intrat integral pentru toţi salariaţii instanţei supreme

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa (Montaj foto)

Întrebat dacă angajaţii ICCJ îşi vor putea ridica de joi drepturile, preşedintele instanţei supreme a spus că nu, motivând că banii au intrat în conturile trezoreriei foarte târziu, astfel că ei nu vor mai putea fi transferaţi pe card în cursul zilei de joi. Popa a precizat că vineri nu ar trebui să fie nicio problemă legată de retragerea banilor de salariu de către angajaţii Curţii.

Ministerul Finanţelor este obligat, prin deciziile irevocabile ale instanţei supreme, să plătească sporul de 50 la sută magistraţilor, refuzul de avizare pentru plata sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru sporul de confidenţialitate fiind lipsit de temei legal.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ICCJ a respins, miercuri, cinci dintre recursurile declarate de Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi, împotriva deciziilor date de Curtea de Apel Bucureşti în cazul proceselor intentate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), al Institutului Naţional de Magistratură (INM) şi Şcoala Naţională de Grefieri (SNG) şi de instanţa supremă, care reclamau neplata sporului de 50 la sută.

Astfel, au rămas în vigoare deciziile date de Curtea de Apel Bucureşti în acţiunile deschise de magistraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici