Salvamontiştii au suspendat acţiunea de căutare a celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu

Salvamontiştii din Caraş-Severin au sistat, duminică seară, din cauza întunericului, acţiunea de căutare a meteorologului care a dispărut, împreună cu soţia sa, pe Muntele Ţarcu, până acum nefiind găsit niciun indiciu util salvatorilor.

19 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii au suspendat acţiunea de căutare a celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu

Salvamontiştii au suspendat acţiunea de căutare a celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Şeful Serviciul Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, că din cauza întunericului a fost suspendată căutarea celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu, iar operaţiunea va fi reluată luni dimineaţă.

"Toate cele patru echipe, formate din două persoane, au coborât de pe munte. Toţi au fost pe trasee diferite, dar din păcate nimeni nu a găsit niciun indiciu. Pe perioada nopţii nu are rost să facem căutări, dar dimineaţă (luni - n.r.) vom relua căutările şi sperăm să-i găsim", a spus Valentin Balaban.

La eforturile salvamontiştilor a contribuit şi un om de afaceri timişorean, care a pus la dispoziţia echipelor de căutare elicopterul său, gratuit, pentru a survola zona prăpăstiilor, dar şi a zonelor abrupte.

Şeful Serviciului Salvamont, Valentin Balaban, a mai spus că luni dimineaţă va solicita SRI informaţii despre ultimul apel telefonic al celor două persoane, în speranţa că astfel aria de căutare se va restrânge. Cei doi soţi aveau la ei trei telefoane mobile, dar toate sunt descărcate acum.

Cele două persoane, un meteorolog şi soţia sa, au dispărut, sâmbătă seară, în zona Muntelui Ţarcu, unde au fost surprinse de viscol puternic, şi nu au mai ajuns la Cabana Cuntu spre care se îndreptau, opt salvamontişti şi alpinişti din Caraş Severin plecând duminică în căutarea acestora, ajutaţi de un elicopter.

Cei doi soţi urcau la Cabana Cuntu, unde urmau să petreacă sărbătorile, astfel că se presupune că aveau provizii la ei, ceea ce le dă mai multe şanse de supravieţuire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici