Salvamontiştii clujeni au recuperat paisprezece turişti rămaşi înzăpeziţi

Echipe ale Grupului Salvamont Mărgău din judeţul Cluj au intervenit, duminică, pentru recuperarea unui grup de 13 turişti care rămăseseră blocaţi din cauza zăpezii într-o cabană din zona Ic Ponor şi a unui alt turist care plecase cu un ATV în zona Padiş.

98 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii clujeni au recuperat paisprezece turişti rămaşi înzăpeziţi

Salvamontiştii clujeni au recuperat paisprezece turişti rămaşi înzăpeziţi (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Grupului Salvamont Mărgău, Florin Mihuţ, a declarat, luni, că în zona Ic Ponor zăpada a depășit un metru, iar turiştii nu au mai putut ieşi din cabana speologilor de la Onceasa.

"Am intervenit şi am creat o cărare, după care i-am însoţit pe toţi peste opt kilometri prin zăpadă până la un loc sigur, de unde au fost trasportaţi duminică seară spre Cluj-Napoca, cu maşini. Persoanele respectivele nu erau pregătite pentru iarnă întrucât au urcat la munte vineri, când nu ningea”, a spus Mihuţ.

Acesta a adăugat că grupul era compus din tineri între 18 şi 30 de ani.

O altă echipă a Salvamont Mărgău a intervenit pentru salvarea unui turist din zona Padiş, care plecase cu un ATV şi rămăsese înzăpezit.

"Turistul a abandonat ATV-ul în zăpadă şi a plecat pe jos spre comuna Răchiţele, până l-am recuperat noi”, a spus Mihuţ.

Grupu Salvamont Mărgău din masivul Vlădeasa are şapte angajaţi şi nouă salvamontişti voluntari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici