Salvaţi Copiii: 8% dintre părinţi permit copiilor să afişeze pe internet informaţii personale

Aproximativ 20% dintre situaţiile problematice întâmpinate de copii au fost relaţionate cu folosirea abuzivă a datelor personale de către alţi utilizatori din mediul online, iar 8% dintre părinţi permit copiilor să afişeze pe internet informaţii personale, se arată într-un studiu recent.

190 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii: 8% dintre părinţi permit copiilor să afişeze pe internet informaţii personale

Salvaţi Copiii: 8% dintre părinţi permit copiilor să afişeze pe internet informaţii personale

Potrivit unui studiu realizat de Salvaţi Copiii, 20% dintre situaţiile problematice întâmpinate de copii au fost legate de folosirea abuzivă a datelor personale de către alte persoane în mediul online.

„Datele cu caracter personal sunt un element sensibil în ceea ce priveşte accesul la Internet, iar Noul Regulament European vine să întărească acest aspect. În privinţa copiilor, responsabilitatea părinţilor este accentuată prin prevederea referitoare la necesitatea acordului explicit dat de aceştia pentru accesul copilului sub 16 ani la servicii. (...) Comunicarea datelor personale este permisă de 8% dintre părinţi, astfel că accesul copiilor în acest context devine dependent de înţelegerea şi asumarea rolului de mediator de către părinţi”, a declarat reşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu.

Totodată, Salvaţi Copiii a organizat o competiţie şcolară în cadrul proiectului „Ora de Net” la care au participat aproape 150 de proiecte din 121 de şcoli.

Astfel, 12.000 de elevi, părinţi şi profesori s-au implicat în mediul local pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa participării copiilor în mediul online, păstrându-şi în siguranţă datele personale.

Şcolile care s-au implicat cel mai mult în informarea elevilor despre siguranţa datelor personale în mediul online au fost premiate cu diplome şi echipamente IT.

Pentru a creşte conştientizarea publicului, dar şi a informa cât mai multe persoane despre noul Regulament European privind Datele Personale, care intră în vigoare începând cu 25 mai, Organizaţia Salvaţi Copiii România a organizat, joi, o conferinţă în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici