Salvaţi Copiii: România, cap de afiş la numărul de mame minore, în UE/Sub 2% beneficiază de asistenţă socială STUDIU

Aproape un sfert (23%) din mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, ţară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre, conform datelor statistice consultate de Salvaţi Copiii, se arată într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

202 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii: România, cap de afiş la numărul de mame minore, în UE/Sub 2% beneficiază de asistenţă socială STUDIU

Aproape un sfert dintre mamele minore din UE sunt în România FOTO Arhivă

Romania poate fi numită ţara copiilor care fac copii. În plus, minorele nu primesc vreo formă de sprijin din partea statului. Salvaţi Sub 2% din fetele care devin mame înainte de majorat, beneficiază de asistenţă socială. 

Datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârstă majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situaţie înainte de a împlini 15 ani. Situaţia este cu atât mai critică, cu cât mai puţin de două procente dintre acestea spun că au interacţionat cu serviciile publice de asistenţă socială”, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvaţi Copiii România.

  • Aproximativ 20% din gravidele şi mamele minore afirmă că locuiesc în gospodăria de provenienţă a partenerului, însă sub 2 procente dintre acestea sunt căsătorite legal. 
 
  • Locuinţe aglomerate -  o realitate pentru mamele minore sau femeile gravide 
 
  • Doar o treime dintre respondenţi afirmă că au grup sanitar în locuinţă, procentul fiind semnificativ mai scăzut în cazul gospodăriilor cu mame minore 

Rezultatele analizei privind condiţiile de viaţă, locuire şi stare de sănătate a gravidelor, copiilor şi mamelor cu copii sub cinci ani din mediul rural au fost prezentate marţi, în cadrul dezbaterii organizate de Salvaţi Copiii România şi Administraţia Prezidenţială.

Rezultatele discuţiilor din cadrul mesei rotunde vor fundamenta un set de măsuri pentru îmbunătăţirea sănătăţii gravidelor, mamelor şi copiilor la nivelul zonelor rurale defavorizate, precum şi îmbunătăţirea sistemului de sănătate destinat îngrijirii nou-născuţilor prematuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici