Salvatorii au scos trupurile victimelor din subteran. În Mina Uricani a avut loc o nouă explozie

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

119 afișări
Imaginea articolului Salvatorii au scos trupurile victimelor din subteran. În Mina Uricani a avut loc o nouă explozie

Salvatorii au scos trupurile victimelor din subteran. În Mina Uricani a avut loc o nouă explozie (Imagine: Radu Vioreanu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale a Hiulei (CNH), în subteranul Minei Uricani a avut loc o a doua explozie.

Conform surselor citate, salvatorii minieri aflaţi în subteran pentru scoaterea trupurilor ortacilor nu au fost surprinşi de deflagraţie, aceştia fiind retraşi din zonă de comandamentul de urgenţă format la nivelul unităţii.

Totodată, salvatorii au reuşit să scoată la suprafaţă şi trupurile persoanelor care au murit în urma primei explozii.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Prim-procurorul adjunct al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Uricani, că a fost demarată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor tragediei în care cinci persoane şi-au pierdut viaţa în subteran, precizând că rezultatele vor fi publicate în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici