Sâmbătă se aprind luminile de sărbători în Bucureşti - Mediafax

Sâmbătă se aprind luminile de sărbători în Bucureşti

Primarul general Sorin Oprescu aprinde, sâmbătă seară, luminile de sărbători din Capitală şi deschide Târgul de Crăciun din Parcul Cişmigiu, bucureştenii putând asista la un foc de artificii şi la moment artistic susţinut de Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazu".

614 afişări
Imaginea articolului Sâmbătă se aprind luminile de sărbători în Bucureşti

Sâmbătă se aprind luminile de sărbători în Bucureşti (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de vineri al municipalităţii, sâmbătăseară, la ora 18.00, vor fi aprinse luminile de sărbători înCapitală de către primarul generalul, din faţa sediuluimunicipalităţii, momentul fiind însoţit de un foc de artificii.

După focul de artificii şi momentul artistic al Regimentului 30Gardă "Mihai Viteazu", edilul şef al Capitalei va deschide Târgulde Crăciun din Parcul Cişmigiu, unde pe perioada sărbătorilor deiarbă bucureştenii vor putea participa la mai multe evenimente.În Parcul Cişmigiu, copiii vor putea vedea "sania lui MoşCrăciun" şi "Fabrica de îngeri", pentru ei fiind pregătiteconcerte şi spectacole în specificul sărbătorilor de iarnă.

Şi în Parcul Herăstrău edilul şef al Capitalei va da, sâmbătă,start manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă,spectacolele ce vor fi susţinute aici fiind organizate de Centrulde Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare.

Pentru sărbătorile de iarnă, de sâmbătă şi până la începutulanului viitor va fi iluminat bradul de peste 17 metri dinPiaţa Universităţii, ornat cu perdele luminoase culeduri.

În zona Piaţa Universităţii - Piaţa Română sunt 46 detraversări, de aproximativ 30 de metri lăţime, alcătuite din plasecu leduri, globuri şi tuburi cu leduri, iar în copaci au fostmontate perdele luminoase.

Între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, la Arcul de Triumf, înPiaţa Presei Libere, la Muzeul Satului, la fântâna Mioriţa precumşi pe Bulevardul Regina Elisabeta au fost montate figurineşi traversări ornamentale specifice sărbătorilor deiarnă.

Proiectul iluminării Capitalei pentru sărbătorile de iarnă esteintitulat în acest an "Drumul şi ţara lui Moş Crăciun" şi esterealizat în colaborare cu societate Luxten, deţinătoareacontractului pentru modernizarea iluminatului public înBucureşti.

Iluminatul ornamental pentru sărbători a fost realizat cu peste500.000 de leduri. Potrivit municipalităţii, au fost folositeleduri pentru că astfel este redus consumul de energie electrică cuaproximativ 70% faţă de iluminatul cu becuri cu incandescenţă.

În Piaţa Presei Libere a fost montat un brad de pesteşase metri. Fiecare parc al municipalităţii va avea braziîmpodobiţi şi instalaţii de iluminat. În zona Pieţei Charles deGaulle vor fi locuri de joacă pentru copii, iar cele din parcurileHerăstrău şi Carol au fost deja refăcute, potrivit reprezentanţilorAdministraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

"Şi în acest an, chiar dacă nu au fost cele mai bune condiţiileeconomico-financiare, am proiectat un iluminat ornamental variat şispectaculos", au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Tot sâmbătă, în Parcul Cişmigiu va fi deschis patinoarulamenajat de municipalitate, urmând ca în 18 decembrie să se deastartul pe patinoarul din Parcul Unirii. Potrivitautorităţilor municipale, anul acesta va fi deschis un al treileapatinoar artificial, în Parcul Herăstrău, începând cu 18decembrie.

Patinoarele vor fi deschise de luni până vineri, între orele10.00 şi 21.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 şi24.00, taxa de intrare fiind de 10 lei pe oră în cursul săptămâniişi 15 lei pe oră la sfârşit de săptămână. Pe perioada vacanţeielevilor, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 12.00, accesulpe gheaţă va fi gratuit.

Totodată, pe perioada sărbătorilor de iarnă, în ParculUnirii va fi organizat de o societate comercială un târg deCrăciun, care a obţinut autorizaţie de la PrimăriaCapitalei pentru acest eveniment.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici