Sanatoriul din Techirghiol va fi reabilitat, extins şi dotat cu echipamente moderne

Sanatoriul din Techirghiol va fi reabilitat, extins şi dotat cu echipamente moderne cu ajutorul unei finanţări de la Ministerul Dezvoltării.

707 afișări
Imaginea articolului Sanatoriul din Techirghiol va fi reabilitat, extins şi dotat cu echipamente moderne

Sursa- Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, Facebook

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, fonduri suplimentare pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea cu echipamente medicale a Secţiei de recuperare neuropsihomotorie a copiilor din cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Conform actului normativ, opt corpuri de clădiri vor fi reabilitate, reconfigurate şi extinse, patru corpuri vor fi restaurate şi aduse la forma iniţială, iar un corp va fi demolat.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei anunţă că proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu exterior de recreere şi joacă pentru copiii în cărucior rulant, cu echipamente special concepute, care să ofere acces şi siguranţă beneficiarilor şi însoţitorilor

De asemenea, se va extinde sistemul de apelare a personalului pentru toate spaţiile de internare a copiilor cu dizabilităţi şi dotarea tuturor spaţiilor cu un sistem de sonorizare şi de apelare vocală pentru evacuare.

Secţia va beneficia şi de dotări medicale de fizioterapie pentru copiii cu deficienţe neuropsihomotorii, în vederea diversificării mijloacelor de tratament.

Investiţia în valoare totală de 78.339.000 lei va fi realizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici