„Sandor Pasztor from Hungary”. Poza şi descrierea, puse de preşedintele unui Consiliu Judeţean, după un safari

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, este acuzat că s-a recomandat într-un safari la care a participat în Africa de Sud ca fiind din Ungaria. Situaţia alimentează suspiciunile că Pasztor ar favoriza aeroportul din Debrecen (Ungaria) în detrimentul celui din Oradea.

3410 afișări
Imaginea articolului „Sandor Pasztor from Hungary”. Poza şi descrierea, puse de preşedintele unui Consiliu Judeţean, după un safari

„Sandor Pasztor from Hungary”. Poza şi descrierea puse de şeful CJ Bihor după un safari

Flaviu Bunoiu, membru USR Bihor, cel care a descoperit fotografia din safari a lui Pasztor Sandor, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că acesta îndeplineşte o funcţie de reprezentare a cetăţenilor din judeţul Bihor, din România, fiind preşedintele CJ Bihor, nu al unui judeţ din Ungaria.

„Am descoperit întâmplător pe site-ul unei agenţii care organizează safari în Africa de Sud o fotografie cu preşedintele CJ Bihor lângă o antilopă împuşcată şi textul <Sandor Pasztor from Hungary. With his Blesbuck ram shot at 120 meter with 308 Musgrave using 150 gr PMP ammunition>. Mi s-a părut relevantă poza în contextul declaraţiilor fostului director al Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, care afirma că există un interes al CJ Bihor, în speţă a lui Pasztor Sandor, de a favoriza Aeroportul Debrecen în detrimentul celui din Oradea. Acesta spunea că Pasztor Sandor i-a interzis să poarte discuţii cu companii aeriene cu scopul vădit de a împiedica dezvoltarea aeroportului orădean în favoarea celui din Ungaria. Dl. Pasztor îndeplineşte o funcţie de reprezentare a cetăţenilor din judeţul Bihor, din România, este preşedintele CJ Bihor, nu al unui judeţ din Ungaria. Mi se pare o gafă a d-lui Pasztor, dar e relevant în contextul legat de situaţia Aeroportului Oradea”, a spus Bunoiu.

Potrivit acestuia, recomandarea lui Pasztor ca fiind din Ungaria nu ajută şi nu contribuie la o bună înţelegere între români şi maghiari, ci, din contră, face mult rău.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, cum comentează acuzaţiile lui Flavius Bunoiu legate de safari-ul din Africa de Sud şi dacă se consideră reprezentant al judeţului Bihor sau al unui judeţ din Ungaria, Pasztor Sandor a răspuns că lucrurile sunt simple.

„Am fost anul trecut 7 zile în Africa de Sud, acolo trebuie viză cu paşaport românesc, este o procedură anevoioasă. Am şi paşaport maghiar, de Ungaria, şi fără viză am călătorit în Africa de Sud. Acolo ei te asimilează cu Ungaria, nu scrie pe paşaport că eşti maghiar din România, scrie Hungary pe paşaport, asta s-a întâmplat, asta este marea conspiraţie. Sunt cetăţean al Oradiei, aici m-am născut, sunt ferm convins că nu trebuie să plec. Am şi paşaport românesc pe care îl folosesc, dar unde există posibilitatea de a nu sta la Bucureşti pentru viză folosesc paşaport maghiar”, a explicat şeful CJ Bihor.

În ceea ce priveşte suspiciunile că ar favoriza Aeroportul Debrecin în detrimentului celui din Oradea, Pasztor Sandor a spus că a fost împreună cu fostul director al Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, la multe negocieri cu companii aeriene şi că nu i-a interzis nimic legat de discuţii cu acestea.

„Nu pot decât să zâmbesc faţă de aceste suspiciuni. Aducem milioane de euro pentru un nou terminal al Aeroportului Oradea, facem promovare pentru Oradea în ţări străine şi cheltuim bani. Credeţi că sabotez Aeroportul Oradea?”, a întrebat şeful CJ Bihor.

Taguri:
şef cj bihor,
safari,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici