Sanitas ar putea semna vineri acordul cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale

Federaţia Sanitas a anunţat că ar putea semna, vineri, acordul cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale în 2009 pentru angajaţii din domeniu, precizând că nu acceptă o creştere medie mai mică de zece la sută şi că aşteaptă varianta ministrului de majorare pentru fiecare categorie.

17 afișări
Imaginea articolului Sanitas ar putea semna vineri acordul cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale

Marius Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Sanitas, Marius Petcu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va semna, vineri, acordul dacă ministrul Eugen Nicolăescu a definitivat, cum a promis, variantele de majorări salariale în funcţie de veniturile fiecărui angajat din sănătate.

"Aşteptăm grilele promise de ministru pentru creşterea cu 25 la sută a salariilor celor cu venituri mici. În medie nu putem accepta o majorare sub zece procente, iar demnitarul a fost de acord cu solicitarea noastră", a precizat Petcu.

Ministerul Sănătăţii Publice a invitat reprezentanţii Federaţiei Sanitas, vineri, la ora 10.30, să semneze Acordul privind creşterea veniturilor angajaţilor din acest domeniu, potrivit unui comunicat al ministerului.

În urmă cu o săptămână, Marius Petcu spunea că apreciază oferta făcută de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ca fiind maximum pe care îl putea obţine de la actualul Guvern, astfel că sindicaliştii Sanitas suspendă protestele anunţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici