SANITAS: Guvernul nu are soluţii pentru problemele angajaţilor din sănătate. Continuăm protestele

Sindicaliştii din Federaţia SANITAS susţine, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii Guvernului nu au găsit soluţii pentru problemele angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială, motiv pentru care vor continua seria de proteste.

1016 afișări
Imaginea articolului SANITAS: Guvernul nu are soluţii pentru problemele angajaţilor din sănătate. Continuăm protestele

SANITAS: Guvernul nu are soluţii pentru problemele angajaţilor din sănătate. Continuăm protestele

Mai mulţi membri SANITAS, veniţi din Argeş, Buzău, Ilfov, Călăraşi, Dolj, Giurgiu şi Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Sănătăţii, nemulţumiţi fiind de „lipsa de reacţie a actualei guvernări faţă de problemele din sănătate şi asistenţă socială”.

La întâlnirea delegaţiei protestatarilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost argumentate principalele revendicări ale Federaţiei: modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor în sensul eliminării inechităţilor şi rezolvării omisiunilor; un Regulament de sporuri echitabil şi nediscriminator; renunţarea la plasarea contribuţiilor sociale în totalitate din sarcina angajatorului în cea a angajatului; recâştigarea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018.

„Am argumentat pentru a nu ştiu câta oară, în faţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, necesitatea modificării Legii nr. 153/2017, care sunt inechităţile şi omisiunile care trebuie îndreptate. Aceştia au recunoscut că aplicarea Legii-cadru de la 1 ianuarie 2018, în forma în care este acum, coroborată cu trecerea contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului, ar genera pierderi de venituri în sănătate şi asistenţă socială. Am cerut explicaţii pentru lipsa de soluţii concrete a guvernanţilor şi pentru atitudinea refractară pe care o au faţă de solicitările noastre. Dacă ne aducem bine aminte, pe 4 octombrie 2016, SANITAS era tot în stradă, în faţa Ministerului Sănătăţii. Astăzi, 4 octombrie 2017, suntem tot aici şi constatăm, cu amărăciune că numai guvernul s-a schimbat, problemele au rămas aceleaşi!”, a explicat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei SANITAS.

Conform sursei citate, problemele semnalate de SANITAS sunt, de fapt, problemele întregului sistem de sănătate şi asistenţă socială şi sunt resimţite de toţi angajaţii.

„În acest context, salutăm protestul de astăzi al sindicatelor reunite sub sigla Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, inclusiv participarea colegilor din sănătate pe care nemulţumirile i-au determinat să se întoarcă la formele tradiţionale de protest sindical”, precizează reprezentanţii Federaţiei.

Federaţia SANITAS anunţă că va continua seria de proteste începute la mijlocul lunii septembrie, conform programului decis de Consiliul Naţional SANITAS.

Astfel, vineri, va fi pichetat sediul Ministerului Finanţelor Publice, urmând ca pe 19 octombrie să aibă loc un miting al membrilor SANITAS în Capitală. În funcţie de rezultatul acestor acţiuni, Consiliul Naţional SANITAS va decide asupra radicalizării viitoarelor proteste, inclusiv declanşarea grevei generale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici