Şansele de supravieţuire ale bebeluşilor de la Grigore Alexandrescu sunt minime - VIDEO

Patru dintre cei opt bebeluşi născuţi prematur aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt în stare extrem de gravă, la arsurile de 50% pe corp adăugându-se 15% arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele de supravieţuire sunt minime, a declarat Dan Enescu, managerul spitalului.

48 afișări
Imaginea articolului Şansele de supravieţuire ale bebeluşilor de la Grigore Alexandrescu sunt minime - VIDEO

Şansele de supravieţuire ale bebeluşilor de la Grigore Alexandrescu sunt minime (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Dan Enescu a precizat că bebeluşii sunt născuţi prematur, având sub două kilograme. Patru respiră asistat, cu autorul aparatelor, iar patru sunt monitorizaţi.

Patru dintre bebeluşi sunt în stare gravă, iar unul în stare extrem de gravă, a subliniat Enescu, făcând referire la un bebeluş care a avut nevoie de resuscitare.

Potrivit medicului, la suprafaţa asă de corp de aproximativ 50% se adaugă şi 15% arsuri ale cărilor respiratorii superioare.

"Şansele sunt minim pentru că ei sunt foarte mici, iar arsurile sunt deosebit de mari", a spus Dan Enescu.

Video Stirileprotv.ro

Acesta a adăugat că rănile tuturor bebeluşilor vor fi curăţate şi că întreaga capacitate a spitalului a fost concentartă pe aceste cazuri.

Fiecare copil trebuie aşezat într-un pat, într-un mediu steril, pentru ca medicii să-i facă reechilibrarea termică şi pentru a-i curăţa arsurile, a explicat managerul.

Acest accident este cel mai mare care i se poate întâmpla unei fiinţe umane, a mai spus Dan Enescu.

Medicul a precizat că Spitalul Grigore Alexandrescu dipsune de aparatură necesară,fiind acreditat de Societatea Europeană de Arsuri şi Chirurgie Plastică.

În urma exploziei de luni de la Maternitatea Giuleşti au murit trei bebeluşi, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici