Şantierele de la Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, marţi, un proiect care prevede scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de şantier la obiectivele de investiţii de la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, construite pentru Campionatul European de Fotbal din 2020.

80 afișări
Imaginea articolului Şantierele de la Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

Şantierele de la Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

„Una dintre măsurile asumate în candidatura României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri de la Campionatul European de Fotbal 2020 este construirea stadioanelor Steaua, Rapid, Arcul de Triumf şi Dinamo, pe care se vor desfăşura mai multe meciuri de antrenament”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit proiectului, printr-o adresă către Primăria Capitalei, Compania Naţională de Investiţii spune că la faza de studiu de fezabilitate, costurile legate de taxa pentru utilizarea unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public, pentru organizarea de şantier, nu au fost cuprinse în bugetul total al investiţiei. „Astfel, pentru finalizarea obiectivelor de investiţii, Compania Naţională de Investiţii solicită municipiului Bucureşti diminuarea substanţială a taxei pentru ocuparea domeniului public, pentru organizarea de şantier”, se mai arată în proiectul votat, marţi, în şedinţa CGMB.

Astfel, se aprobă scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de şantier la obiectivele de investiţii implementate de Compania Naţională de Investiţii, la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, privind Campionatul European de Fotbal UEFA 2020.

"Modul de cooperare între Compania Naţională de Investiţii şi Direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general va fi stabilit printr-un memorandum, în 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Direcţia Generală Infrastructură, Serviciul Euro 2020, Administraţia Străzilor şi Direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General vor duce la îndeplicire prevderile prezentei hotărâri", potrivit sursei citate.

Pe 12 februarie, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii a anunţat că stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporţie de 70% până la sfârşitul anului astfel încât în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament pentru Campionatul European 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici