Sântion cere comasarea unor instituţii din MIRA şi grăbirea reformei în Poliţie

Procurorul Marian Sântion, fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI şi actual consilier al ministrului de Interne Cristian David, propune o serie de schimbări, comasări şi desfiinţări de structuri din minister, pentru o funcţionare mai eficientă, mai ieftină şi mai puţin birocratică.

2 afișări
Imaginea articolului Sântion cere comasarea unor instituţii din MIRA şi grăbirea reformei în Poliţie

Sântion cere comasarea unor instituţii din MIRA şi grăbirea reformei în Poliţie

Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, Sântion - devenit celebru după ce l-a acuzat public pe fostul ministru de Interne Vasile Blaga că ar fi intervenit pe lângă el în favoarea şefului Jandarmeriei, Costică Silion, acuzat de fapte de corupţie - vorbeşte despre comasarea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi Corpului de Control al Ministrului de Interne, exact domeniile de care, în calitate de consilier, se ocupă.

"Ca cetăţean, doresc o delimitare mai clară a atribuţiilor structurilor din MIRA pentru a fi mai eficiente. În calitate de consilier al ministrului, vreau să văd că începe reforma!", declară Marian Sântion, care propune şi ca posturile de conducere să fie ocupate pe o perioadă de maximum cinci ani de aceeaşi persoană, "ca în ţările din Europa de Vest".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici