Săptămâna de lucru de 4 zile: beneficiile pentru angajaţi. Care este prima ţară care va testa programul

  • Săptămâna de muncă de 4 zile ar putea deveni realitate curând.
  • Noul program se va testa în 200 de firme din Spania
  • Angajaţii vor fi plătiţi la fel pentru un orar scurt de muncă
  • Rezultatele programului pilot se vor analiza după un an
4016 afișări
Imaginea articolului Săptămâna de lucru de 4 zile: beneficiile pentru angajaţi. Care este prima ţară care va testa programul

Mai puţin timp la muncă

Săptămâna de lucru de 32 de ore poate deveni o realitate dacă o ţară ca Spania o introduce în mod legal, conform Aleph News. Dezbaterea există de mai multă vreme şi în alte ţări, dar nimeni nu a găsit formula de testare masivă.
 
Guvernul de la Madrid a decis, aşadar, să investească 50 de milioane de euro într-un program pe 3 ani, prin care minim 200 de companii vor proba acest model, iar angajaţii vor veni 4 zile pe săptămână la birou.
 
Marea întrebare este dacă munca nu cumva este mai eficientă într-un timp mai scurt. Pe lângă productivitate, cercetătorii au o bănuială că suntem mult mai motivaţi să ne îndeplinim sarcinile dacă avem mai puţin timp la dispoziţie.
 
Pandemia a revoluţionat munca de la distanţă şi experţii cred că va ajuta la introducerea unui orar mai scurt de muncă, pentru ca oamenii să aibă timp liber pentru familie şi pentru hobbyuri. Asta înseamnă, desigur, că vom fi plătiţi pe ceea ce facem, nu pe cât stăm la serviciu.
 
Pentru început, proiectul va fi recomandat anumitor domenii cum sunt industria IT, avocatura, consultanţa şi firmele cu peste 3 mii de angajaţi.
 
Datele vor fi prelucrate de ministerul Muncii şi de un grup de experţi din domeniul universitar. Dacă acest proiect se va transforma într-o realitate, în viitor, weekend-ul spaniol va fi cel mai mare din lume. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici