Video Şapte bărbaţi specializaţi în jafuri, reţinuţi de poliţiştii prahoveni

Şapte bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii prahoveni, fiind suspectaţi că fac parte dintr-o grupare specializată în tâlhării, furturi din locuinţe şi din benzinării, fapte prin care s-a adus un prejudiciu estimat la 30.000 de lei, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

26 afișări

Ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Boldeşti-Scăeni, în colaborare cu angajaţi ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au depistat gruparea despre care existau date potrivit cărora ar fi comis în mai şi şi iunie mai multe tâlharii.

Astfel, în urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cele şapte persoane, cu feţele acoperite de cagule, au pătruns în noaptea de 6 spre 7 mai, într-o benzinărie din localitatea Boldeşti-Scăeni. După ce au agresat personalul de serviciu, aceştia au furat încasările din ziua respectiva şi mai multe cartele telefonice. La sfârşitul lui mai, bărbaţii au jefuit o altă benzinărie din localitatea Gura Vitioarei, din judeţul Prahova, furând încasările acesteia, mai multe cartele telefonice şi diferite produse alimentare.

De asemenea, între 21 mai şi 17 iunie, bărbaţii au intrat în mai multe locuinţe din oraşele Boldeşti-Scăeni şi Lipăneşti, de unde au furat aparatură electronică, electrocasnică, alte produse şi bani, prejudiciul total fiind estimat la circa 30.000 lei.

Pe 1 iunie, poliţiştii au făcut simultan şapte percheziţii la domiciliile suspecţilor, în urma cărora au ridicat două laptop-uri, imprimante, staţii de amplificare, mai multe telefoane mobile, obiecte de îmbrăcăminte şi alte bunuri furate.

Pe 1 iulie, cei şapte membri ai grupării au fost reţinuţi pentru tâlharie, furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Prahova, care a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici